HOV1 blir ENT-serie

Ett av 2017 års största genombrott på Sveriges musikkarta stod hiphopgruppen HOV1 för, nu publiceras det första avsnittet av en ny dokumentärserie om den framgångsrika gruppen på ENTs YouTube-kanal. Serien skildrar framförallt HOV1s succésommar där man får lära känna killarna bakom Sveriges just nu mest framgångsrika grupp. 

HOV1 består av Ludwig Kronstrand, Noel Flike, Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson och har under det senaste året blivit en av Sveriges mest populära hiphopgrupper. TV4:s kreativa nätverk ENT har under drygt ett år följt gruppen och deras framgång som nu blir serie på ENTs Youtube-kanal. Tittarna kommer få följa gruppen under deras genombrottssommar 2017, se dem uppträda på utsålda spelningar runtom i hela Sverige och få följa med in i studion.

– Det känns jätteroligt att släppa den här dokumentärserien och för första gången ge våra fans möjligheten att följa med oss bakom scenen och få ta del av Ludwig, Dante, Axel, Noel och inte bara HOV1. Hoppas alla tycker den är lika fet som vi gör, för den är dunder, säger HOV1.

HOV1 släppte sitt debutalbum i april 2017 och alla låtarna gick samma dag in på Spotifys topp 50-lista, vilket en svensk debutant aldrig tidigare har lyckats med. Senaste singeln ”Heartbreak”, som släpptes 9 februari har även den intagit toppen på Spotifys lista, den har i skrivande stund streamats mer än 800.000 gånger på bara ett par dagar. Gruppen hyllades på P3 Guld 2018 och vann både prestigefyllda Guldmicken för årets liveakt och Årets grupp.

– Berättelsen om HOV1 har allt man kan önska som dokumentärfilmare. Att få komma så nära en av Sveriges största musikakter under deras genombrott ger en mycket stark berättelse. Jag är stolt över producent Pål Ströbaek och filmteamet bakom produktionen, det är det läckraste vi har släppt hittills, säger Peter von Satzger, Creative Director på ENT.

Dokumentärserien om HOV1 går att följa på ENTs YouTube-kanal där ett nytt avsnitt släpps varje fredag. Första avsnittet går att se här: